Balu Abam Dah Beli Vellfire, Tapi Netizen Masih Tak Puas Hati Hina Ali Puteh

Meskipun semuanya sudah pun selesai, namun kemelut antara pelawak Ali Puteh dan balu Allahyarham Abam Bocey iaitu Nur Hidayah masih menjadi bualan netizen.

Terbaru, Ali memuat naik komen kecaman yang diterima daripada netizen selepas Hidayah berkongsikan kejayaannya membeli sebuah kereta jenis Toyota Vellfire.

Individu itu bukan saja mengkritik tindakan Ali menjual kereta milik arwah abangnya malah turut melemparkan hinaan serta mempersendakan rupa fizikal pelawak itu.

Tidak melatah dengan komen tersebut, Ali Puteh dengan tenang mengucapkan terima kasih kepada individu itu kerana membuatkan dirinya lebih semangat dan kuat.

“Semangat dan terus kuat bila diperkatakan. Terima kasih atas kata-kata yang sangat indah ini,” tulisnya.

Perkongsian Ali itu mendapat pelbagai reaksi daripada netizen lain yang kesal dengan tindakan individu tersebut. Malah, ada yang memberikan kata-kata semangat kepada Ali supaya tabah serta tidak mempedulikan komen negatif berkenaan.

Ali Puteh Kecewa Ditipu, Tak Dapat Bayaran Sepanjang Jadi Duta Ayam

Pelawak Ali Puteh memaklumkan dia tidak mahu lagi dikaitkan dengan sebuah syarikat pembekal ayam selepas dilantik sebagai duta pada April lalu.

Memetik Utusan Online, Ali berkata dia enggan namanya terlibat dengan penipuan syarikat tersebut terutama membabitkan hal bekalan ayam kepada peniaga dan pembeli.

“Saya tidak mahu ada pihak yang berdepan dengan masalah apabila berurusan dengan syarikat pembekal itu selepas beberapa isu timbul.

“Terus-terang saya juga kecewa dengan apa yang terjadi apabila perjanjian antara saya dengan syarikat itu tidak berjalan seperti yang sepatutnya,” katanya.

Menurut Ali lagi, dia turut kesal kerana sudah memberikan sepenuh komitmen sebagai duta namun tidak menerima bayaran seperti dijanjikan.

“Saya terima tawaran kerana diperkenalkan orang seorang kawan yang memang saya kenal dan peluang perniagaan turut ditawarkan bagi saya.

“Saya melihat ia sebagai satu peluang terbaik untuk menjana pendapatan lebih stabil tapi perkara lain yang timbul,” katanya.

Dalam pada itu, Ali memberitahu meskipun mempunyai kontrak sah dan beberapa kali cuba mendapatkan penjelasan namun tiada jalan penyelesaian.

“Sedih sebab saya lepaskan banyak tawaran lain untuk fokus pada peluang ini dan saya ada tanggungjawab serta tanggungan. Saya terima dan saya percaya ada hikmah cuma saya perlu tampil untuk membuat penjelasan berhubung hal ini.

“Saya enggan masalah timbul dan nama saya terkait apabila syarikat ini membuat urus niaga. Saya tidak mahu ada pihak lain jadi mangsa,” katanya.

Terdahulu, Ali menafikan menjalankan perniagaan itu untuk membayar saman ganti rugi RM60,000 kepada kakak iparnya, Siti Nor Hidayah.

sumber: rotikaya

Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*