Dikec4m Gara-gara Pendedahan Amalan Syamsul Yusof, Sekali Ini Komen Padu Ustaz Izhar

Sebelum ini, pendakwah dan pensy.arah kanan, Prof Madya Datuk Dr Mohd Izhar Ariff Mohd Kash.im ada memberikan ucapan tahniah atas pencapaian Syamsul Yusof menerusi filem Mat Kilau.

Ded4h Amalan Dan Keperibadian Syamsul Yusof

via Harian Metro

Menurut Sinar Plus, Ustaz Izhar berkongsikan menge.nai kesungguhan Syam.sul dalam membuat pelaburan untuk mengkaji sesuatu sebelum mengeluarkan sesuatu filem.

Malah Ustaz juga menyatakan antara amalan yang menjadi sebab dia mu.rah rezeki adalah ker.ana Syamsul sering menjaga solatnya.

Mendapat Respond Negatif Dari Segelintir Netizen

via Instagram Dr Mohd Izhar

Kisah mengenai perkongsian tersebut telah mend.apat respon yang negatif dari sesetengah netizen. Menurut perkongsian Ustaz Izhar, dia menunjukkan beberapa ‘screens.hot’ komen-komen yang mempersoalkan amalan yang dilakukan oleh agama lain.

Apa amalan Ananda Krishnan agaknya ya?

…itu la, apa amalan Bill Gates.

…bila orang kaya bertambah kay.a dikatakan amalannya, bila orang m.iskin bertambah miskin walaupun setiap hari ke masjid dan bertahajud tanpa orang nampak dikatakan kemalas4nnya…

Ustaz Izhar Komen Re.spond Negatif Netiz.en

Di Instagram milik Ustaz Izhar, ustaz memakl.umkan bahawa adanya golongan orang Islam yang hatinya ko.t0r, maka tidak pelik ada sifat d3ngki dan has4d terhadap kejayaan orang lain.

Ustaz Izhar juga mempersoalkan kembali bagaimana golongan Melayu Islam hendak berjay.a jika terdapat golongan seperti ini.

Memberi Peringatan

via Instagram Dr Mohd Izhar

Malah ustaz juga mempering.atkan bahawa kejayaan inilah yang menyebabkan semakin ramai orang Islam yang kaya membayar zakat dan membantu orang Islam yang susah.

Ustaz Izhar mengakhiri ‘caption’nya deng.an menyatakan bahawa ra.kyat Malaysia termasuk DYMM Tuanku Sultan Selangor, permaisuri dan para pemimpin negara menyokong hasil karya ana.k bangsa demi menyedarkan generasi muda tentang betapa pentingnya perpaduan demi memelihara agama, bangsa dan negara.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Kom.en Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

 

Sumber: murai via Teh Tarik Kaw

 

Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*