Memang Bukan Biasa Biasa Cara Yusuf Azmi. Sekiranya Kelab Komedi Itu Dibuka Semula, Ini Yang Akan Yusuf Azmi Buat

PENGARAH Sya.msul Yusof memandang tindakan wanita yang mengh.ina I.slam ketika membuat persem.bahan stand up come.dy di sebuah kelab baru-baru ini adalah perkara serius dan tidak boleh dibiarkan berle.luasa.

Syamsul berkata, isu itu harus diteliti oleh pihak berkuasa dalam usaha memben.dung kejadian serupa daripada berulang pada masa depan.

“Perkara ini sangat se.rius dan harus disuarakan malah pem.impin juga perlu meneliti perkara ini agar ia tidak ber.ulang.

“Pada awalnya saya kurang bersetuju dengan penutupan kelab komedi itu tetapi perkara ini sangat serius dan harus disua.rakan. Malah pemimpin juga perlu mene.liti perkara ini agar ia tidak berulang,” katanya kepada mStar.

Pada petang Rabu, Syamsul bers.ama Pengerusi Persa.tuan Semboyan, Yusuf Azmi, pelawak Shahrol Shiro hadir ke Ibu Pejabat Polis Daerah Brickfields untuk membuat laporan polis terhadap kelab komedi Crackhouse Comedy Club di Taman Tun Dr Ismail, Kuala Lumpur.

Laporan itu dibuat bagi meminta pihak berkuasa agar menyi.asat pemilik premis berkenaan dikenali sebagai Moh.ammad Rizal Johan atas dakwaan mempersendakan agama Islam.

Dalam pada itu, Sha.hrol memberitahu ins.iden melibatkan wanita men.ghina Islam itu disifatkan sebagai melang.gar garis keamanan negara yang hidup dalam keadaan harm.oni di antara kaum dan agama.

Shahrol turut berte.gas agar pihak berkuasa menjalankan siasatan secara mendalam mengenai individu di sebalik kelab itu dan mengambil tindakan sewajarnya.

INI YANG YUSUF AZMI AKAN LAKUKAN JIKA KELAB KOMEDI ITU DIBUKA SEMULA

Sementara itu, Yusuf menegaskan akan melakukan tindakan mogok di hadapan kelab tersebut sekiranya premis itu dibuka semula.

“Sekiranya premis itu dibuka semula, kemungkinan besar kami akan buat mogok sehingga ia ditutup. Kami mengharapkan agar kelab komedi itu terus ditutup sebagai pengajaran agar premis lain tahu peraturan ketika berjenaka.

Crackhouse Comedy Club - Comedy Club in Kuala Lumpur

“Kami membuat lapor.an po.lis ini juga bagi meny.atukan orang Melayu Islam yang terkesan dengan penul.aran video berkenaan dan kaitan dengan pem.ilik kelab komedi itu.

“Saya difaha.mkan bukan sahaja bangsa Melayu dan agama Islam dipermainkan tetapi agama lain turut diperkotak-katikkan dalam persembahan di situ,” jelasnya.

Terdahulu pada pagi Rabu, wanita berkenaan Siti Nu.ramira Abdullah meng.aku tidak ber.salah atas tud.uhan men.ghina agama Isla.m di Mah.kamah Ses.yen Siber, Kuala Lumpur.

Manakala teman lela.kinya, V. Alexa.nder Navin turut mengaku tidak bersa.lah atas tudu.han memuat naik hantaran je.lik dengan niat menyak.itkan hati di media so.sial di Mah.kamah Sesyen Petaling Jaya.

Sumber : MSTAR ONLINE via awattsheikh

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.

Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

 

Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*