Amy Akhirnya Didakwwa Di M4hkamah Dan Dia Keluarkan Satu Kenyataan Tentang Dakwaan Yang Dikenakan Ke Atas Dirinya

Ek0ran tu.lar video se.orang wan.ita didak.wa menghin4 Islam di hadapan khalayak ramai ming.gu lalu, Siti Nuramira Abdullah atau Amy mengaku tidak ber.salah.

Wanita mengaku tak ber.salah

Pen.gakuan itu dibuat oleh nya di hadapan mahk.amah sesyen pada Rabu.

Wanita ter babit didak.wa men.gikut S3.ksyen 298A Ka.nun Kese.ksaan selepas dikatakan menyebab.kan suasana tidak harmoni dalam kalangan umat Islam sewaktu membuat per.sembahan di .Comedy Club pada 4 Jun.

Jika disabit.kan ke.salahan, Amy boleh dipen.jara antara tiga hingga lima tahun.

Video Hin4 Aga.ma Islam:P.asangan Alex & Amy

Pa.da Sabtu (9 Julai) lalu, satu vi.de0 tvlar di media s0sial apabila seorang wanita didakwa menghina agama Islam di sebuah kelab terletak di Taman Tun Dr Ismail (TTDI), Kuala Lumpur.

Video ber.durasi 54 saat itu menun.jukkan wanita ber.kenaan lengkap memakai baju kurung beserta tudung ketika memperkenal.kan dirinya di atas pentas dan men.dakwa dirinya telah menghafal 15 juzuk al-Quran.

Namun tidak lama selepas itu, wanita yang di.kenali sebagai Amy atau nama sebenar Siti Amira Natasya tiba-tiba menanggalkan baju kurung serta tudung yang dipakai dan han.ya meninggal.kan pakaian agak seksi pada badannya.Tindakan yang dilaku.kan oleh Amy mendapat sambutan oleh para penonton di lokasi tersebut apabila mereka memberi kan te pukan dan sorakan.

Crackhouse.Comedy.Club diarah untuk tu.tup oleh pihak DBKL

Alex dan Amy dikatakan meranc.ang untuk menggunakan pentas seni tempatan bagi mempromosikan pemujaan s3ks mereka. Jika l0kasi itu tidak memberi kebenaran, mereka merancang untuk mengguna.kan pihak berkuasa bagi menutup tempat berkenaan.

Inilah yang berlaku kepada Crac.khouse.Comedy.Club. Oleh disebabkan itu, Merdekarya berharap DBKL dapat menarik balik penggantungan lesen Crackhouse.Comedy.Club.

Crackhouse KL sering menga.njurkan acara ‘open-mic‘ sebagai langkah untuk mencungkil bakat seni baharu.

Ramai yang mempertahan.kan Cra.ckhouse termasuk pelawak popular iaitu Harith Iskander yang berpendapat bahawa Crackhouse.KL tidak bersalah.

SUMBER:FMT/therakyatpost via awattsheikh

Apa Pen.dapat Anda? Dah Baca, Jangan Lu.pa Komen Dan Share Ya. Terima Ka.sih. J0m Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PER.HATIAN: Pihak ka.mi tidak akan bertanggung.jawab langsung ke atas k.omen komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang ter.lebih dahu.lu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggung jawab anda.

Se.mentara itu, anda b0leh baca juga kisah kisah lain yang menarik dan meng.hibur kan di bawah ini yang dikongsi kan seperti be.rikut.

sebelumnya

Sehari sebelum umat Islam meny.ambut Hari Raya Aidiladha, kelu.ar satu video yang betul betul memalukan agama Islam.

Video tersebut menun.jukkan bagaimana seorang gadis naik ke pe.ntas di atas pen.tas di sebuah kelab komedi di TTDI, Kuala Lumpur.

Perkara ini dikongsikan oleh Firdaus Wong dan vi.deo tersebut telah tu.lar di me.dia sos.ial. Berikut adalah kenyataan Firdaus Wong dibawah.

Ada seorang sahabat telah menghantar satu klip 54 saat dengan ca.ption “acara meng.hina Islam” yang dikatakan berlaku di sebuah kelab komedi di TTDI.

Seorang wanita berbaju kurung & berhijab di atas pentas berkata;

“Hello & assalamualaikum everyone. Nama saya Siti Ami.ra Binti Abdul.lah. Saya berasal dar.ipada Kuala Kangsar Perak. Im Malay & Muslim. Dan saya telah menghafal 15 ju.zuk Al-Quran. BUT, one second…”

Wanita itu meletakkan mic dan mula menanggalkan tudung & baju kurun.gnya sehingga penonton mula bersorak.

Secara ju.jur, jikalau benar wanita itu adalah Mel.ayu & Muslim se.rta telah mengha.fal 15 juzuk Al-Quran sebagaimana didak.wa dalam video, dia sebenarnya menghina dirinya dan bukannya mengh.ina Islam.

Setelah Islam memuliakan dirinya dengan berpakaian sopan dan men.utup aurat, dia me.ng.hina dirinya dengan menanggalkan di khalayak ramai.

Jikalau benar dia ‘claim’ telah menghafal 15 juzuk Al-Quran dan melak.ukan perbu.atan seperti itu, dia menghina dirinya kerana Allah memuliakan orang yang mengha.fal Al-Quran, mem.ahami & mengamalkannya tetapi mungkin dia hanya hafal tanpa pemahaman dan pengamalan.

Islam telah datang mem.uliakan kita, Barang.siapa menca.ri kemuliaan di luar Islam, maka kita akan dihina sekali lagi.

Video,

 

Selepas video itu tular dan rata rata mengecam premis yang menganjurkan acara pentas lawak tersebut. Mereka telah membuat kenyataan tentang video tersebut.

INI YANG BERLAKU KEPADA GADIS ITU DAN RAKAN RAKAN DIA SELEPAS SELESAI ‘PERSEMBAHAN’ ITU

Menurut mereka, selesai sahaja persem.bahan tersebut pihak pengu.rusan telah menyuruh mere.ka keluar dan terus dihar.amkan untuk membuat persemb.ahan disitu.

Laporan polis turut dibuat terus pada malam tersebut.

Kenyataan dari Kelab tersebut,

The Crackhouse Com.edy Club (CH) strongly condemns the contents of a now-viral video showing an individual allegedly insulting Islam during an open mic show on our premises.

CH would like to inform the pu.blic that:
i) The individual in question and her partner were banned from the venue immediately after the performance
ii) A police report on the matter has been filed at Balai Polis Taman Tun Dr Ismail

A detailed statement will follow.

Crackhouse Come.dy Club (CH) mengutuk sekeras-kerasnya satu rakaman video yang kian tular di media sosial yang memaparkan seorang individu melakukan persembahan yang dikatakan menghina agama Islam.

Untuk makluman awam:

i) Selepas berlaku.nya persembahan tersebut, individu berkenaan telah dilarang daripada kembali ke Crackhouse Comedy Club
ii) Crackhouse Comedy Club telah memfailkan laporan polis mengenai insiden ini di Balai Polis Taman Tun Dr Ismail.

Sumber : Facebook Firdaus Wong Wai Hung 

Artikel : AwatttSyeikhh Network

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Kom.en Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggu.ngjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

 

 

Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*