Simpati Dgn 380 Bakal Jemaah Haji yg Terkandas di KLIA Akibat Ditipv, Ini Tindakkan Neelofa

Simpati Dgn 380 Bakal Jemaah Haji yg Terkandas di KLIA Akibat Ditipv, Ini Tindakkan Neelofa

Foto: Berita Harian

Hasrat lebih 380 jemaah haji untuk menunaikan Rukun Islam kelima di Tanah Suci tidak kesampaian.

Ia selepas mereka terkandas di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) malam tadi berikutan dipercayai menjadi mangsa penipuan sebuah agensi pelancongan.

Bukan itu sahaja, mereka juga mendakwa agensi pelancongan tersebut tidak pernah menunjukkan tiket penerbangan dan visa kepada bakal jemaah haji.

Neelofa Luah Rasa Simpati

Sementara usahawan terkenal iaitu Noor Neelofa di Facebook meluahkan rasa simpati dengan nasib yang menimpa kesemua bakal jemaah haji berkenaan.

Dia juga menitipkan doa agar urusan mereka dipermudah selain diberi peluang dan kesempatan untuk mengerjakan haji pada tahun akan datang.

“Sedih mendengar perkhabaran hampir 400 jemaah haji yang terkandas di KLIA, semoga segala urusan mereka dipermudahkan dan mereka terus kuat semangat.

Harapnya ada rezeki mereka semua dijemput di tahun akan datang.”

Menurut salah seorang jemaah Haji dari Kelantan, Marina Abu Zahar,52, mereka telah menunggu daripada jam 12.00 tengah hari selepas selesai taklimat terakhir pada malam sebelumnya yang memaklumkan mereka akan terbang pada jam 4.25 petang Khamis.

“Kita berkumpul dari jam 12.00 tengah hari, dia tunda kepada jam 7.00 malam. Sebab keadaan agak tegang, jadi kita cuba bertanya, tapi jawapannya sabar dan sabar.”

Sebak dengan keadaan itu, Marina berkata bahawa itu kali pertama dia akan mengerjakan haji namun telah diperdaya oleh sindiket tidak bertanggungjawab.

Malah, pasportnya dan jemaah lain juga masih lagi dipegang oleh agensi perlancongan berkenaan.

“Saya cuma nak beritahu kepada ‘Tan Sri’ itu tadi, tolonglah sedar, jangan permainkan agama, jangan perkotak katikkan perasaan orang nak pergi haji.”

Sumber: Berita Harian, Noor Neelofa via balikbilik

Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*