Gadis Ini Mengaku Hafal 15 Juzuk AlQuran, Tiba Tiba Dia Buang Tvdung Dan Buka Bajv. Selepas Kejadian Itu Ini Yg Terjadi Kepada Gadis Tersebut

Sehari sebelum umat Islam meny.ambut Hari Raya Aidiladha, keluar satu video yang betul betul memalukan agama Islam.

Video tersebut menun.jukkan bagaimana seorang gadis naik ke pe.ntas di atas pentas di sebuah kelab komedi di TTDI, Kuala Lumpur.

Perkara ini dikongsikan oleh Firdaus Wong dan vi.deo tersebut telah tu.lar di me.dia sos.ial. Berikut adalah kenyataan Firdaus Wong dibawah.

Ada seorang sahabat telah menghantar satu klip 54 saat dengan ca.ption “acara meng.hina Islam” yang dikatakan berlaku di sebuah kelab komedi di TTDI.

Seorang wanita berbaju kurung & berhijab di atas pentas berkata;

“Hello & assalamualaikum everyone. Nama saya Siti Ami.ra Binti Abdullah. Saya berasal dar.ipada Kuala Kangsar Perak. Im Malay & Muslim. Dan saya telah menghafal 15 ju.zuk Al-Quran. BUT, one second…”

Wanita itu meletakkan mic dan mula menanggalkan tudung & baju kurungnya sehingga penonton mula bersorak.

Secara ju.jur, jikalau benar wanita itu adalah Mel.ayu & Muslim serta telah mengha.fal 15 juzuk Al-Quran sebagaimana didak.wa dalam video, dia sebenarnya menghina dirinya dan bukannya menghina Islam.

Setelah Islam memuliakan dirinya dengan berpakaian sopan dan men.utup aurat, dia meng.hina dirinya dengan menanggalkan di khalayak ramai.

Jikalau benar dia ‘claim’ telah menghafal 15 juzuk Al-Quran dan melakukan perbu.atan seperti itu, dia menghina dirinya kerana Allah memuliakan orang yang mengha.fal Al-Quran, mem.ahami & mengamalkannya tetapi mungkin dia hanya hafal tanpa pemahaman dan pengamalan.

Islam telah datang mem.uliakan kita, Barangsiapa menca.ri kemuliaan di luar Islam, maka kita akan dihina sekali lagi.

Video,

 

 

Selepas video itu tular dan rata rata mengecam premis yang menganjurkan acara pentas lawak tersebut. Mereka telah membuat kenyataan tentang video tersebut.

INI YANG BERLAKU KEPADA GADIS ITU DAN RAKAN RAKAN DIA SELEPAS SELESAI ‘PERSEMBAHAN’ ITU

Menurut mereka, selesai sahaja persem.bahan tersebut pihak pengu.rusan telah menyuruh mere.ka keluar dan terus dihar.amkan untuk membuat persemb.ahan disitu.

Laporan polis turut dibuat terus pada malam tersebut.

Kenyataan dari Kelab tersebut,

The Crackhouse Com.edy Club (CH) strongly condemns the contents of a now-viral video showing an individual allegedly insulting Islam during an open mic show on our premises.

CH would like to inform the pu.blic that:
i) The individual in question and her partner were banned from the venue immediately after the performance
ii) A police report on the matter has been filed at Balai Polis Taman Tun Dr Ismail

A detailed statement will follow.

Crackhouse Come.dy Club (CH) mengutuk sekeras-kerasnya satu rakaman video yang kian tular di media sosial yang memaparkan seorang individu melakukan persembahan yang dikatakan menghina agama Islam.

Untuk makluman awam:

i) Selepas berlaku.nya persembahan tersebut, individu berkenaan telah dilarang daripada kembali ke Crackhouse Comedy Club
ii) Crackhouse Comedy Club telah memfailkan laporan polis mengenai insiden ini di Balai Polis Taman Tun Dr Ismail.

Sumber : Facebook Firdaus Wong Wai Hung 

Artikel : AwatttSyeikhh Network

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Kom.en Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggu.ngjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut: