Kemunculan Pemuda Ini Cuba Tenangkan Jemaah Haji Yang Terkandas Jadi Perhatian

M4la,ng nasib kira kir,a 380 bakal jemaah ha.ji apabila dikatakan ter.kandas di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur(KLIA) sejak pagi Khamis kerana diper cayai menjadi m4ngsa penipvan sebuah agensi pelancongan.

Difaham kan, mereka yang ber kum,pul di Balai Pelepasan.KLIA dikatakan menggunakan visa furada bagi menunaikan haji dan bukan nya melalui Lembaga Tabung Haji.(TH).

Sehubungan itu, tular satu vid,e0 yang memapar kan seorang pemuda dikata.kan cuba menenangkan m4ngsa.m4ngsa penipvan itu menjadi per hatian ramai.

Dalam vide0 dimuat naik oleh pengguna Tk.T0k dikenali sebagai Adibazlan.offical ini turut menyata kan bahawa ibu bapa pemuda berkenaan juga menjadi m4ngsa penipvan itu.

“Kita su dah berad,a depan.IPD. Berda,sarkan maklumat daripada pegawai, saya minta wakil dari pada setiap keluarga untuk buat rep0rt.(lap,oran). Tempoh yang kita beri kan kepada wakil agensi sudah habis. Saya minta wakil untuk pergi buat lap0ran dan jika p0lis ta.han, kata ini hak saya untuk buat lap0ran juga,” terang.nya.

“Saya minta salinan lap0ran itu juga dikumpul.kan kepada saya. Saya dapat tahu ejen yang menipv. Tetapi saya tidak boleh sah.kan sama ada betul me,reka mahu lari daripada mas4lah atau pun tidak. Ini hak tuan tuan. Hak tuan tuan telah di.ambil.

“Sekurang kurangnya kita nak dapat,kan refvnd dan pasp0rt. Saya kira anggaran 360 jemaah di.darab dengan RM60,000 ber.samaan RM21 juta telah habis,” kata.nya.

Menurut jemaah yang mahu di.kenali sebagai Adi itu juga menyata kan bahawa agensi pelancongan telah meminta semua jemaah di bawah kendalian.nya untuk datang ke KLIA pada Khamis kerana penerbangan di.jangka berlepas pada pukul 4.30 petang, namun kemudian.nya dimaklumkan telah ditangguh ke pukul 7 malam.

“Sema.kan kami mendapati pene,rbangan terak,hir ke Jed,dah, Arab.Saudi adalah pada kira-kira 6 petang tadi dan sehingga saat ini kami tidak dimaklumkan apa apa oleh wakil agensi pelan.congan,” katanya.

Tidak han.ya itu sahaja, bakal jemaah juga tidak per.nah ditunjuk kan tiket penerbangan dan visa untuk menunaikan haji.

Lebih kec3wa lagi apa bila ada di antara m4ngsa yang sang.gup gadai kebun dan guna habis duit EPF untuk tunai.kan haji ini.

Berdasar kan perancan,gan awal, mereka ini sepatutnya ke Jed.dah pada Selepas lepas namun dikata.kan terpaksa ditangguh kan atas alasan ada dokumen yang tidak lengkap.

Menjengah ke ruangan k0men, rata rata warga.net bersimpati akan nasih bakal j3maah tersebut. Bahkan, mereka juga memvji akan tinda.kan lelaki berkenaan yang cuba menenang.kan keadaan.

 

SUMBER:Adibazlan.offical/Red.aksi

kredit: awattsheikh

Apa Pen.dapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Ko.men Dan Share Ya. Terima Kasih. Jom Tekan Li.ke Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggung.jawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu se.belum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggung.jawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang me.narik dan menghibur.kan di bawah ini yang dikongsi.kan seperti berikut

Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*