Azrul Cham Pecah Rahsia Tentang Apa Yg Sebenar Berlaku Dalam Maharajalawak Mega. Rupanya Ada Sebab Kenapa Muka Sama Je Masuk

Siapa peminat setia rancangan program realiti televisyen Maharaja Lawak Mega ni? Korang mesti dah familiar dengan kumpulan Sepahtu, Bocey, Shiro dan banyak lagilah. Mesti ramai yang akan tunggu rancangan ni pada setiap malam Jumaat. Betul tak?

Namun, sejak kebelakangan ini, nampak seperti kebanyakan pelawak yang menyertai pertandingan ini terdiri daripada orang yang sama. Oleh sebab itu, kadang-kadang kandungan lawak yang dipersembahkan sudah boleh dijangka dan masih juga timbul isu kekeringan idea.

Azrul buka mulut tentang MLM, enggan terlibat lagi dalam rancangan tersebut

Bercerita mengenai isu berkenaan, Azrul Zaidi yang merupakan bekas Naib Johan Raja Lawak Musim Kedua tampil mendedahkan hal sebenar di TikTok miliknya @azrul_rajalawak tentang rancangan ini.

Pada awalnya, dia mula menerima soalan daripada seorang peminat berkaitan bertanyakan tentang hasrat kemunculan semula ke pentas Maharaja Lawak Mega. Jelas Azrul yang pernah menjadi peserta di MLM dahulu, jelasnya ada beberapa konflik berunsurkan diskriminasi berlaku membuatkan dia dan rakan pelawak lain enggan terlibat dalam rancangan tersebut.

Rapat dengan produser terus ‘green light’, peserta lain tiada peluang

Menurutnya lagi, pelawak yang tidak pernah membantah dan mengikut arahan serta rapat dengan produser akan terus dipanggil menerima job. Sementara itu, lambakan bekas peserta Raja Lawak yang mahu mencuba nasib dalam MLM tidak diberikan peluang.

Dari segi proses tapisan content pula, idea sesetengah pelawak akan ditolak mentah-mentah atas faktor kurang menarik. Namun peliknya, ada pula kumpulan lain yang membentangkan content sama dan diberikan pelepasan mudah.

Menjengah ke ruangan komen, ramai netizen terkejut bahkan ada juga yang anggap isu pilih kasih memang wujud dalam mana-mana pekerjaan. Mereka juga setuju yang persembahan MLM tiap tahun agak membosankan kerana tiada wajah baharu.

Mengetahui sisi gelap rancangan berkenaan, netizen juga terkejut bahkan menyifatkan lsu pilih kasih memang wujud dalam mana-mana pekerjaan sekalipun.

Mereka juga bersetuju mengatakan format persembahan peserta MLM pada setiap tahun agak memb0sankan kerana tiada wajah baru.

Azrul Dedah Program Mlm

Sumber : LobakMerah / MalaysiaTV / Youtube / IG Azrul

 

Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*