Saiful Apek Dedahkan Pernah Dpt 2 Guni Surat Peminat Sampai Saiful Menangis, Ingat Sebab Terharu Rupa Rupanya Bukan

Saiful Apek bukan satu nama yang biasa biasa, nama beliau boleh dkatakan telah naik ke satu tahap yang boleh digelarkan sebagai lagenda.

Baru baru ini beliau dan Yasin Senario menyertai program nyanyian realiti Gegar Vaganza. Walaupun tersingkir di tengah jalan  rata rata ramai tidak sangka mereka pandai menyanyi sehingga mampu bersaing dgn penyanyi lain.

Dapat 2 Beg Guni Berisi Surat, Saiful Apek Kongsikan Pengalaman Bergelar Seorang Pelawak

SAIFUL APEK & YASSIN | Gempak

Siapa sangka pelawak lagenda Malaysia, Saiful Apek ini pernah diberikan surat berunsur kecaman ketika baru-baru menyertai kumpulan pelawak, Senario.

“Masa saya mula-mula masuk pun, pelawak ni macam accesories je. Tempelan. Kalau ada konsert menyanyi 2 jam, komedi 20 minit.

“So, sekarang komedi 2 jam, menyanyi 20 minit. I was the first comedian lah kot yang break the ice untuk memenangi that category for ABPBH artis paling popular.

Sebab selalunya yang dominan penyanyi atau pelakon, pelawak no way because gap dia terlalu jauh,” kata seorang pelawak lagenda Malaysia, Saiful Apek.

Pelawak lagenda ini menceritakan pengalamannya yang mendapat 2 beg guni yang berisi surat ketika baru beberapa bulan bersama dengan kumpulan Senario ketika itu.

Namun, tidak menyangka dengan apa yang berlaku dan berasa sedikit terkejut selepas dia membaca satu persatu surat yang dikirimkan kepadanya.

“Tapi, bila saya buka surat tu semua like ‘blah lah kau’ all haters because you don’t belong to Senario.

Selepas beberapa bulan, dia memberitahu bahawa dirinya pernah menghantar surat berhenti kepada bosnya.

Tetapi, tidak diterima oleh bosnya malah mengatakan beri sedikit waktu bagi dirinya itu diterima.

“Selepas 3 bulan saya jumpa bos ni surat saya nak berhenti.

“Lepas 4 ke 5 bulan kami dimaklumkan ada 2 rombongan bas dari Johor dan Kedah sampai dan mengharapkan kami dapat meluangkan masa bersama mereka,” katanya.

Tapi apa yang lebih mengejutkan ketika itu mereka memohon maaf kepada Saiful sendiri dan mengatakan dirinya kini telah diterima memasuki kumpulan tersebut.

“The moment was like to good to believe lah, that turning point tu was so drastic and dramatic as well. Itulah yang motivate diri saya,” ujarnya lagi.

Dia yang juga turut menceritakan kerjayanya sebelum memasuki kumpulan tersebut dalam rancangan tersebut.

VIDEO:

Sumber : Buzzkini / Youtube DJ Nazz

Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*