Inspektor Saravanan Tiba Tiba Berhenti Kereta Untuk Berjumpa Dengan Pakcik Ini. Apa Yang Terjadi Selepas Itu Mendapat Pujian Netizen (Video)

Siapa sangka di sebalik ketegasan ada kelembutannya. Inilah sifat yang ditunjukkan oleh Inspektor Saravanan Gunasekaran bersama rakan setugas Sarjan Asrul Shafawi Jamaluddin yang menghulurkan sedikit sumbangan kepada seorang lelaki yang sedang membawa barangan terpakai sewaktu mereka menjalankan tugas pemantauan di sekitar kawasan pentadbiran Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kerian, di sini, semalam.

Syabas Inspektor Saravanan Gunasekaran dan Sarjan Asrul Shafawi Jamaluddin serta warga IPD Kerian, Perak dalam menyantuni masyarakat setempat. Semoga ia menjadi teladan dan inspirasi buat semua.

Video yang mula dikongsikan oleh saudara Asrul Jamaluddin di Facebook beliau sendiri telah menjadi tular. Dengan jumlah perkongsian hampir mencecah 600 perkongsian. Beratus komen netizen yang memuji sikap Inspektor Saravanan.

Video:

Komen Netizen:

“Sebak tgk. Abah aku pun polis. Garang giler. Tp bila org meninggal abah la yg menangis teresak2. Kalau pasal bersedekah, sampaikan abah sanggup habiskan duit dia sendiri. Dgn anak2 pun abah bermurah hati sgt. Masa masuk hosp, abah aku tulis surat penghargaan pd nurse dan Dr sampaikan hosp tampal surat tu kat notice board dia org sbb tulisan abah lawa”

“Tabit tuan,,,PDRM berpisah tiada,,contoh yang perlu ada pada setiap manusia dibumi bertuah ini,,tidak kira tua muda saling menghormati jika ada keiklasan bantuan pribadi disalurkan tanpa mengira bangsa agama inilah yang kita mahu,semoga apa yang ada didapan mata ada sifat tanggunjwap silakan teruskan kebaikan selagi.kita bernafas dibumi ini,semoga dipermudahkan urusan lancar tuan”

“Mungkin tuan sara ni tau kehidupan susah macamana,sebab dia pernah mengalami kot..”

Kredit Video: Asrul Jamaluddin / PDRM 

Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*