Muka Rosyam Nor Seiras Dengan Muka Ayah Gadis Ini Tapi Ada Satu Kisah Sedih Disebalik Semua Ini (Video)

Kehilangan individu yang kita sayang memang menyedihkan lagi-lagi ia melibatkan kedua ibu bapa sendiri. Lebih menyedihkan, apabila mereka ‘pergi’ begitu sahaja tanpa meninggalkan sebarang khabar.

Namun, sebagai hambaNya kehidupan perlu diteruskan seperti biasa dan akur dengan percaturan yang telah ditetapkan oleh Allah S.W.T.

Muka sama macam bapa

Seperti perkongsian seorang wanita menerusi sesi live Instagram bersama Datuk Rosyam Noor, menceritakan dia sudah 20 tahun tidak berjumpa dengan ayahnya. Apa yang lebih mengejutkan, apabila wanita ini mendakwa rupa pelakon kacak itu mirip seperti ayahya.

Disoal ke mana ayahnya pergi, wanita ini menjelaskan dia sama sekali tidak tahu akan keberadaan ayahnya dan sekarang menetap bersama ibu dan enam adik beradiknya yang lain. Wanita ini juga turut menceritakan usia ayahnya sudah mencecah 50 tahun.

“Datuk muka Datuk macam muka abah saya. Saya rindu, abah saya hilang dah dekat 20 tahun. Saya tinggal dengan mak dengan 6 orang adik beradik.

Saya tak tahu lah Datuk, waktu dia tinggalkan saya adik saya kecil lagi. Saya tak terkata bila dapat cakap dengan Datuk sebab selama ini saya teringin sangat nak jumpa Datuk. Sebab muka Datuk sebiji macam abah saya.

Saya nak cari dia Datuk, saya kahwin guna wali hakim. Adik saya nombor 2 kahwin pun guna wali hakim juga”

Menerusi sesi tersebut, Rosyam Noor juga sempat memberikan nasihat kepada wanita ini supaya tidak putus mendoakan buat bapanya dan berharap boleh berjumpa satu hari nanti.

“Kita doakan yang baik-baik apa-apa pun dia tetap ayah awak, kita tak tahu apa permasalahan dia entah hidup entah mati kan, kita doakan. Kalau dia hidup kita doakan kita boleh jumpa dia.

Apa yang berlaku dulu antara mak awak dengan ayah awak mungkin ada masalah sikit-sikit. Dia bukan tak sayang awak, dia sayang tapi mungkin ada benda-benda lain yang tak dapat dia elakkan. Kalau tak jumpa dekat sini, doa dekat Allah jumpa dekat syurga InsyaAllah ya, Banyakkan sedekah Al-Fatihah”

Video penuh:

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen turut berasa sebak dengan kisah wanita ini dan pada masa yang sama turut mendoakan supaya mereka sekeluarga boleh bersatu semula.

Sumber : Oh Bulan

Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*