TMJ Akhirnya Jumpa 779 Guru Yang Tidak Mahu Ambil Vaks1n. Mereka Beritahu Sebab Kenapa Tidak Mahu Ambil Vaks1n

Seramai 396 daripada 779 guru di negeri Johor membuat keputusan untuk tidak mengambil vaksin COVID-19 disebabkan memiliki keraguan.

Sementara baki seramai 383 pula mengambil pendirian untuk menangguhkan pengambilan vaksinasi disebabkan menghadapi masalah alahan, hamil atau keadaan kesihatan yang tidak mengizinkan.

Menurut Tunku Mahkota Johor, Tunku Ismail Sultan Ibrahim, alasan-alasan berkenaan dijelaskan oleh guru-guru berkenaan kepada baginda dalam pertemuan di Bangunan Sultan Ibrahim, Bukit Timbalan di sini, pada Jumaat.

COVID-19: Keraguan sebabkan 396 guru di Johor enggan terima vaksin - TMJ

Tunku Mahkota Johor, Tunku Ismail Sultan Ibrahim hari ini berjumpa dengan guru-guru yang belum menerima vaksinasi COVID-19. – Gambar Facebook HRH Crown Prince of Johor

Tunku Ismail bertitah, sebilangan guru di negeri Johor juga telah bersetuju mendaftar untuk mengambil vaksin.

“Dalam perjumpaan ini juga, saya telah berkongsi info mengenai program vaksinasi di negeri Johor dan situasi terkini pandemik COVID-19 di negeri Johor.

“Saya berharap guru-guru ini sedar tanggungjawab mereka untuk sentiasa mengetengahkan pembangunan modal insan dengan menjadi teladan yang baik dan berharap mereka akan mengambil vaksin sebelum sekolah dibuka semula demi memastikan kesihatan dan kesejahteraan rakyat,” titah baginda dalam hantaran di akaun Facebook rasmi HRH Crown Prince of Johor.

Sebelum ini, pada hari pertama persidangan Dewan Undangan Negeri (DUN) Johor, Pengerusi Pendidikan, Penerangan, Warisan dan Budaya, Mazlan Bujang berkata, seramai 779 guru di negeri ini enggan untuk menerima vaksin COVID-19.

Sumber : Astro Awani

Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*