Selepas Teruk Kena Kecam Kerana Perangai Biadap Dgn Orang Tua, Dia Tampil Beri Kenyataan Ini

Di media sosial tular sebuah video memaparkan seorang lelaki dipercayai ahli perniagaan terkenal yang dikatakan bert.indak b.iadap ketika bertanya tentang kehidupan masa lampau seorang lelaki warga emas.

Menerusi video pendek itu, ucapan yang disampaikan lelaki ini did.akwa kurang sesuai kerana memper.tikai masa lalu lelaki warga emas yang berada di hadapannya.

Bukan sahaja menjatuhkan air muka warga emas tersebut, cara dia bercakap dengan nada tinggi juga dipertikai netizen.

Umur berapa? Saya tanya betul-betul masa muda dulu meny.esal tak tak buat betul-betul. Masa muda dulu menyesal tak banyak main banyak tak buat betul-betul malas. Meny.esal tak?

Lelaki itu juga menjelaskan kepada orang ramai bahawa dia merupakan insan terpilih yang telah dihantar oleh Tuhan untuk memb.antu mereka semua.

Saya nak tanya korang, korang nak masa tua nanti baru menyesal ke? Pernah tak uols dream one day tak kisahlah you agama apa you p.ray to G.od show me the way how I’m going to c.hange my life. Pernah tak?.

What if today G.od send me to you guys. You wish your doa tu Tuhan how to change my life. Today G.od send me to help you.

Video itu bagaimanapun telah dipadam di akaun Instagram ahli perniagaan tersebut namun sempat disimpan oleh pengikutnya sebelum tular di media sosial.

Tampil Minta Maaf Selepas Teruk Dikecam

PERMOHONAN MAAF TELAH DIBUAT

Terdahulu, tular sebuah video seorang lelaki yang menjelaskan kepada orang ramai bahawa dia merupakan insan terpilih yang telah dihantar oleh Tuhan untuk memb.antu mereka semua.

Orang ramai mel.uahkan rasa k.esal susulan tular sebuah rakaman seorang lelaki dipercayai seorang influencer bert.indak mem.alukan seorang gelandangan warga emas di Pusat Transit Gelandangan Kuala Lumpur baru-baru ini.

Difahamkan individu tersebut hadir bersama beberapa orang pekerjanya ke pusat transit berkenaan bagi memberi bmantuan dan dipercayai mengambil kesempatan itu untuk memberi para gelandangan di situ sedikit motivasi.

VIDEO:

Dikompaun kerana langgar SOP

Ketua Polis Daerah Dang Wangi, Asisten Komisioner Mohamad Zainal Abdullah berkata, siasatan dijalankan mendapati kejadian tersebut berlaku kira-kira pukul 11.30 pagi semalam apabila individu itu menyampaikan ceramah motivasi bertajuk ‘Ubah Hidup’ kepada 20 orang gelandangan.

Katanya, pihaknya telah memanggil individu itu ke Ibu pejabat Polis Daerah (IPD) Dang Wangi bagi memberi keterangan berkaitan insiden itu.

“Kita mengeluarkan kompaun sebanyak RM1,500 kepada individu itu atas kesalahan tidak memakai pelitup muka ketika berada di pusat transit gelandangan tersebut.

“Tindakan ini adalah mengikut Peraturan 17 (1) Peraturan-Peraturan Pencegahan Dan Pengawalan Penyakit Berjangkit (Langkah-Langkah Di Dalam Kawasan Tempatan Jangkitan ) Pelan Pemulihan Negara 2021,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Tambahnya, orang ramai dinasihatkan supaya terus mematuhi prosedur operasi standard (SOP) ditetapkan Majlis Keselamatan Negara dalam memerangi wabak Covid-19.

Jelasnya, kegagalan mematuhi SOP membolehkan tindakan diambil di bawah undang-undang dan peraturan yang masih berkuat kuasa.

Kredit : OB/FB/IG via Online Malaya King

Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

1 Comment

  1. itulah ujian kehidupan…..ada kaya ada miskin…ada yang berjaya tentu ada yang gagal..tak perlulah yang pandai/kaya menyombong menghina yang gagal/miskin…cari-carilah kehidupan bertuhan/carilah kehidupan berkemanusian .,,carilah guru yang boleh meninsafkan anda bahawa kekayaan/kepandaian yang anda ada sekarang adalah milik allah(bukan milik anda) yang apabila anda mati satu sen pun tak akan dibawa keliang kubur(hanya difaid oleh yang hidup)..yang akan anda akan bawa adalah ilmu yang bemanfaat dan dimanfaatkan/sedekah jariah dan anak yang soleh………..

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*