Sehari Nadir Al Nuri Senyap Selepas Ebit Lew Tanya Di Mana RM20Juta. Hari Ini Nadir Tampil Kenyataan Ini

PENDAKWAH terkenal Ustaz Ebit Lew mengakui dihujani pelbagai mesej caci-maki di media sosial susulan kontroversi berhubung pemergiannya ke Gaza.

Ujar Ebit, dia digelar syaitan, dajal, babi dan perompak oleh segelintir individu yang salah sangka dan beranggapan dia tidak telus dalam menguruskan wang sumbangan orang ramai.

Dalam siaran live pada Khamis, Ebit menyangkal persoalan yang ditimbulkan Ketua Pegawai Eksekutif Pertubuhan Badan Bukan kerajaan (NGO) Cinta Gaza Malaysia, Muhammad Nadir Al-Nuri Kamamrulzaman mengenai sumber wang yang digunakannya dalam misi itu.

Ebit turut mempersoalkan Nadir Al-Nuri serta duit sumbangan bernilai RM20 juta yang digembar-gemburkan sebelum ini.

Kata Ebit, ke mana perginya duit mencecah RM20juta itu lebih wajar dipersoalkan memandangkan ia merupakan sumbangan orang ramai untuk rakyat Palestin.

“Orang selalu tanya apa saya buat dengan duit? Tak perlu cerita. Dia ingat saya bawa duit (rakyat) Malaysia ke sana. Yang kutip duit ni NGO.

“Dan yang mengetuai NGO ialah Nadir Al-Nuri. Bukan sikit, banyak dia kumpul RM20 juta. Sangat banyak. Patut soalan itu ditujukan kepada beliau mengenai RM20 juta seperti yang diisyhtihar dalam surat khabar.

“Mana RM20 juta? Kat akaun siapa? Check dengan Nadir Al-Nuri. Patut ditanya sebab melibatkan banyak duit. Tuan puan nampak RM20 juta kat mana?

INI RESPOND NADIR TENTANG NGO DIA

Selepas Ebit Lew keluar kenyataan semalam yang dituju kepada Nadir Al Nuri bermacam macam spekulasi yang keluar.

Dimanakah RM20 Juta? Duit apa sebanyak itu? Siapa yang pegang sebenarnya?

Hari ini Nadir Al Nuri melalui Telegram rasmi beliau telah mengeluarkan satu kenyataan.

Jom kita belajar sama-sama bagaimana NGO sebaiknya diurus sambil-sambil kami tunjukkan apa yang negara kita Malaysia dah buat untuk Palestin.

Ini hak kalian untuk tahu kerana kalian yang menyumbang, kami hanya menjadi jambatan yang menghubungkan kasih-sayang dan persaudaraan.

Kami juga akan memberikan maklum balas tentang 1001 keresahan yang sedang bermain di minda kalian, warga netizen.

Esok, jam 12 tengahari waktu Malaysia di laman Cinta Gaza Malaysia yang telah dibenam 2 kali sejak perang -> Terkini dan Sensasi Palestin

Tolong sebarkan seluasnya ya

Jadi esok adakah kita akan dapat jawapan yang ditanya oleh Ustaz Ebit Lew?

Artikel : AwatttSyeikhh Network

Be the first to comment on "Sehari Nadir Al Nuri Senyap Selepas Ebit Lew Tanya Di Mana RM20Juta. Hari Ini Nadir Tampil Kenyataan Ini"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*