(Video) Jururawat Ini Ditendng Dan Dipaksa Sujud Minta Maaf Oleh Bapa Pesakt Dalam Hospltal

Sebelum anda teruskan membaca dan melihat video dibawah. Kejadian ini bukan berlaku dalam Malaysia tetapi di negara jiran kita sendiri.

Seorang jururawat di Indonesia menjadi mang.sa keadaan selepas salah seorang bapa pesakit tidak berpuas hati dengan layanan yang diberikan di Hospital Siloam Sriwijaya, Sumatera Selatan, pada Khamis lalu.

Menurut laporan Tribun News, mang.sa Christina Ramauli diten.dang pada perut, ditamparrr dan ditarik rambutnya oleh sus.pek yang berbaju merah sebelum diminta bersujud untuk memohon maaf menerusi video yang tular di media sosial.

Ketua Bahagian Pembangunan Kejururawatan, Benedikta Betty Bawaningtyas berkata, ketika kejadian suspek yang dikenali sebagai JT mahu menjemput anak lelakinya untuk pulang ke rumah selepas empat hari dirawat akibat penya.kit ra.dang paru-paru.

Jururawat berusia 27 tahun itu seperti biasa, melakukan tugas mengikut prosedur seperti mencabut infus (air drip), menggunakan kapas alko.hol dan kemudian menampal plaster.

Video Kejadian:

“Tapi disebabkan anaknya yang berusia dua tahun, sedang aktif (tak boleh duduk diam) apatah lagi didukung, jadi da.rahnya keluar sehingga plaster tercabut,” kata Betty.

Situasi itu membuatkan ibu pesakit panik dan terus mengadu kepada pihak pengurusan sebelum diganti dengan kapas baru.

Seolah-olah masih tidak berpuas hati, wanita itu mengadu kepada suaminya sebelum lelaki tersebut tiba di hospital.

Maka terjadilah kekecohan antara ibu bapa pesakit dan mang.sa sebelum dibantu oleh beberapa petugas bagi meleraikan insi.den berkenaan.

Difahamkan, sus.pek telah ditahan pihak polis akibat bertindak kasar malah mengakui tidak mampu menahan emosi ketika mendapat tahu tangan anaknya berda.rah selepas jarum infus dicabut.

Sumber : OMM

Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*