Dipvkul, Ditamparr Dan Kena Acu P1st0L Hanya Kerana Beritahu Sedang Puasa. P0lis Dedahkan Mereka Dari Syarikat Mana

Dua pengawal keselamatan mendakwa ditam.par, dipu.kul dan diacukan pis.tol oleh majikan mereka yang bukan beragama Islam di sini, semalam.

Dalam kejadian jam 10 malam itu, kedua-dua mang.sa ditam.par dan dimarahi apabila memberitahu mereka berpuasa selepas ditanya sama ada mereka berpuasa atau tidak ketika berada di lobi Residensi One KL, Jalan Pinang, di sini.

Ketua P0lis Daerah Dang Wangi, Asisten Komisioner Mohamad Zainal Abdullah, berkata kedua-dua mang.sa kemudian mengikut suspek yang berusia 43 tahun itu ke rumahnya di Batu Nilam, Klang, Selangor, sebelum dipu.kul dengan sebatang rotan.

“Apabila sampai di rumah sus.pek, pengadu dan rakannya dipu.kul dengan sebarang rotan dan diacu.kan pis.tol.

“Kedua-dua mang.sa mengalami le.bam pada bahagian belakang badan dan telah mendapat rawatan di Hosp.ital Tengku Ampuan Rahimah, Klang,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Beliau berkata siasatan awal mendapati kedua-dua mang.sa terbabit bekerja di sebuah syarikat dikenali sebagai GMP Kaisar Sekuriti Sdn Bhd dan dilantik sebagai pengawal peribadi kepada sus.pek.

“Kedua-dua mereka sudah berkerja dengan sus.pek selama tiga hingga tujuh tahun lalu dan punca kejadian dipercayai akibat sus.pek tidak suka mang.sa dan rakannya berpuasa pada bulan Ramadan dan memaksa mereka untuk tidak berpuasa.

“Sus.pek juga telah meram.pas sepu.cuk pis.tol jenis Glock milik seorang daripada mang.sa dan mengacukannya ke arah mang.sa sambil membuat ugu.tan bu.nuh,” katanya.

Zainal berkata, sus.pek lelaki terbabit yang juga seorang ahli perniagaan sudah dita.han sebentar tadi.

Pada masa ini siasatan dijalankan mengikut Seksyen 323 Kanun Kese.ksaan atas kesala.han mendatangkan kece.deraan dan Seksyen 506 kanun sama atas melakukan ugu.tan jena.yah.

Sumber : BHARIAN ONLINE

Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*