(Video) Pengantin Lelaki Dapat Hadiah 1 Papan Kopi ‘Kuat’ Dari Kawan. Ini Respond Pengantin Perempuan Lepas Nampak Hadiah Itu

Sudah menjadi kelaziman bagi tetamu yang menghadiri mana-mana majlis perkahwinan untuk memberi hadiah kepada pengantin baru, lagi-lagi yang berkahwin merupakan ahli keluarga sendiri mahupun rakan terdekat.

Hadiah tersebut secara tidak langsung sebagai ‘simbolik’ mengucapkan tahniah atas masjid yang telah terjalin dan pada masa yang sama hadiah tersebut dapat digunakan pada masa akan datang.

Hadiah istimewa buat pengantin

Tapi apa yang melucukan, seperti satu video dikongsikan seorang lelaki dikenali sebagai Engku Faris di laman TikTok yang memberikan hadiah lain daripada yang lain kepada rakannya yang bergelar raja sehari.

Menerusi video tersebut, dapat dilihat pengantin lelaki itu pada mulanya ‘terhibur’ dengan hadiah yang diberikan berupa kopi segera yang dipercayai mampu memberi tenaga ‘luar biasa’ buat pengantin lelaki.

Pengantin Perempuan Ketawa Je..

Tidak berakhir di situ, ketika sesi penyerahan hadiah ‘istimewa’ ini rata-rata mereka turut terhibur dan bergelak sesama sendiri.

Kelihatan pengantin perempuan yang berada di belakang turut tergelak kecil melihat hadiah tersebut.

Video :

KOMEN NETIZEN:

Rata rata netizen meluahkan rasa lucu dengan pemberian hadiah tersebut. Ada juga yang berpendapat perkara seperti ini tidak patut dibuat kerana boleh mendatangkan malu.

Apa pun selamat pengantin baru kepada mereka dan semoga kekal bahagia sehingga Jannah. Selamat menjamu selera kopi.

Sumber : OH BULAN

Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*