Tergamak Seorang Ibu Der4 Anak Sendiri. Netizen Mula Serangg Facebook Ibu Itu

Viral di media sosial hari ini, mengenai berita kema.tian seorang kanak-kanak yang dikenali sebagai Zubaidi Amir Qusyairi.

Kanak-kanak lelaki berusia tujuh tahun itu dipercayai dide.ra oleh ibu dan bapa tirinya selepas tiga bulan mereka tinggal bersama.

Ekoran daripada berita sedih itu, Facebook ibu kandung Amir iaitu Zuraida Atan, telah dise.rang oleh netizen. Rata-rata netizen meluahkan perasaan ge.ram terhadap kelakuan wanita tersebut dan suaminya.

Bin4tang pun tahu sayang anak

Netizen telah menye.rang setiap posting dan ruangan komen Zuraida Atan di Facebook, selepas mereka mendapat tahu bahawa akaun media sosial tersebut adalah benar milknya.

Rata-rata netizen mempersoalkan kenapa Zuraida ingin mengambil semula anaknya sedangkan keluarga angkat anaknya itu sangat baik.

Malah, netizen turut menyatakan bahawa hai.wan pun tahu menyayangi anak apatah lagi manusia.

Kertas siasatan dibuka

Terdahulu, Ketua Jabatan Siasatan Jen.ayah (JSJ) negeri Asisten Komisioner Mohd Sukri Kaman, Bilik Gerakan (DCC) JSJ Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Melaka Tengah telah menerima panggilan daripada seorang lelaki memaklumkan anak mereka le.mas di dalam tong air di rumahnya.

Hasil pemeriksaan lanjut mendapati mang.sa dicede.rakan. Susulan daripada itu, ibu dan bapa tiri kanak-kanak berkenaan yang masing-masing berusia 32 dan 38 tahun telah dita.han.

Di samping itu juga, kertas siasatan mengenai kes ini bakal dibuka mengikut Seksyen 302 Kanun Kesek.saan.

Sumber: Zuraida Atan & Harian Metro via Oh Bulan

Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*