Doktor Ali Bukan Meningg4l Kerana Terlalu Penat Ketika Bertugas Jadi Frontliner. DG Noor Hisham Dedahkan Punca Sebenar Kem4tian Doktor Ali

Kuala Lumpur: Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) mengesahkan Dr Ali Noor Hassan meningg.al dunia disebabkan penda.rahan dalam otak dan bukan akibat terlampau penat dengan beban tugas.

Ketua Pengarah Kesihatan Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah berkata, ar.wah yang bertugas di sebuah klinik kesihatan di Cheras mengalami penyakit ‘ane.urysm’ dalam otak dan disahkan mening.gal dunia pada 18 Januari lalu.

“Beliau dikesan mempunyai pen.yakit lain dan tiada kaitan dengan kelesuan bekerja. Ujian Covid-19 adalah negatif,” katanya kepada Harian Metro.

Sementara itu, salah seorang dipercayai waris kepada mang.sa melalui Facebook yang tular mengesahkan ar.wah mening.gal dunia akibat terjatuh di bilik air ketika bekerja dan mengakibatkan penda.rahan di kepala serta beberapa kali sudah dibe.dah.

“Ar.wah adalah anak saudara saya dan mening.gal dunia akibat jatuh bilik air. Mohon perbetulkan fakta,” katanya merujuk kepada tular mengenai berita pemergian Dr Ali akibat kepenatan bekerja.

Semalam, Harian Metro melaporkan seorang doktor yang bertugas sebagai barisan hadapan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) meninggal dunia.

Berita sedih itu disampaikan menerusi hantaran dimuat naik Skuad Pengurusan Jena.zah Malaysia (SPJM) di Facebook (FB).

Dalam hantaran itu, SPJM berkongsi gambar terakhir Dr Ali yang sempat diambil rakannya sebelum beliau ja.tuh sa.kit kerana beban kerja terlalu penat dan letih selain kekurangan masa untuk beristirehat selepas bertugas di barisan hadapan KKM menangani Covid-19.

Difahamkan beliau tertidur ketika bertugas dan pengsan.

Sumber : HMETRO ONLINE

Be the first to comment on "Doktor Ali Bukan Meningg4l Kerana Terlalu Penat Ketika Bertugas Jadi Frontliner. DG Noor Hisham Dedahkan Punca Sebenar Kem4tian Doktor Ali"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*