Ketua Jururawat Hospital Universiti Sains Malaysia, Kelantan Meniinggal Dunia Kerana C0VlD

JIKA seorang guru diibaratkan sebagai sebatang lilin yang mana ia memba.kar diri untuk menerangi orang lain dalam usaha mendidik, rasanya tidak keterlaluan jika barisan frontliner juga dianggap begitu.

Sedar atau tidak, barisan frontliner sebenarnya lebih berisiko dijang.kiti Covid-19 sedang mereka ‘berpe.rang’ untuk merawat pesa.kit yang positif wa.bak pembu.nuh tersebut.

Buktinya, malam tadi seorang jururawat wanita yang bertugas di Hospital Universiti Sains Malaysia (HUSM), Kubang Kerian dilaporkan mening.gal dunia dipercayai akibat jang.kitan Covid-19.

Memetik laporan akhbar tempatan, kema.tian jururawat itu merupakan kor.ban keenam kes Covid-19 di Kelantan.

Mang.sa berusia 52 tahun itu dilaporkan mening.gal dunia pada jam 10.15 malam tadi di Hospital Raja Perempuan Zainab II (HRPZ) menurut keluarga mang.sa yang enggan dikenali.

Menurut sumber, ar.wah mempunyai dua orang anak telah dimasukkan ke hospital sejak 7 Disember lalu sebelum disahkan positif Covid-19.

Ar.wah juga merupakan ketua jururawat di Unit Rawatan Rapi Pembe.dahan HUSM.

Ahli keluarga ar.wah juga dikatakan reda dengan kema.tian dan jena.zah selamat dikebu.mikan sekitar jam 11 pagi tadi manakala suami dan anak-anak arwah sehingga kini masih dikua.rantin.

Majlis pengebu.mian juga dihadiri oleh barisan Pasukan Khas Bahan Kimia Berba.haya (HAZMAT) Jabatan Bomba dan Penyelamat Kelantan, kakitangan Jabatan Kesihatan Negeri serta beberapa anggota keluarga yang dianggar seramai 20 orang.

Semoga ar.wah ditempatkan dalam kalangan orang-orang beriman dan beramal soleh.

Sumber : Utusan Online

Be the first to comment on "Ketua Jururawat Hospital Universiti Sains Malaysia, Kelantan Meniinggal Dunia Kerana C0VlD"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*