Pelakon Bella Dally ‘Serah’ Diri Di Balai Polis. Ini Apa Yang Terjadi Sebenarnya Sebelum Isu Bella ‘Rentas Negeri’ Jadi Tular

Pelakon Bella Dally menafikan dia mengingkari Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) apabila melakukan aktiviti riadah berbasikal di daerah Gombak dan tidak merentasi sempadan antara dua negeri.

Menurut Bella atau nama sebenarnya, Nabilah Ali Dally, 29, dia telah selesai memberikan keterangan kepada Ibu Pejabat Polis Daerah Gombak susulan laporan ditahan pihak berkuasa.

“Pada Ahad lalu (18 Oktober 2020) saya dan seorang rakan melakukan aktiviti berbasikal di sekitar daerah Gombak, Selangor berhampiran Hutan Lipur Sungai Tua yang berdekatan dengan sempadan antara negeri Selangor dan Pahang.

“Saya Sudah Beri Keterangan Kepada IPD Gombak

“Satu gambar telah dimuat naik ke Instagram saya dengan kapsyen “Woohoo Genting Sempah with …” dan ia menimbulkan kekeliruan sehingga ada yang mendakwa saya telah merentasi antara dua negeri dan melanggar PKPB.

“Saya ambil maklum kekeliruan yang berlaku namun perlu saya jelaskan kami masih berada dalam negeri Selangor dan tidak merentasi sempadan antara dua negeri,” jelas Bella menerusi siaran media yang dikirimkan kepada Gempak, sebentar tadi.

Berbasikal Sampai Rentas Negeri, Bella Dally Ditahan Polis

Tambah Bella lagi, dia belajar daripada kesilapan apabila perkara sebegini berlaku dan memohon maaf jika telah menimbulkan kekeliruan orang ramai.

“Jika saya berada di sempadan negeri, sudah tentu ada papan tanda dan garis sempadan antara Selangor dan Pahang untuk rujukan.

“Apapun saya mengambil iktibar atas apa yang berlaku dan memohon maaf atas kekeliruan yang timbul ekoran daripada posting di Instagram saya tempoh hari.

“Harap ia merungkai kekeliruan yang berlaku dan menyerahkan kepada pihak berkuasa untuk melengkapkan siasatan.

“Saya memohon maaf sekali lagi dan bersama-sama dengan semua dalam usaha kita memutuskan rantaian jangkitan COVID-19,” ujarnya lagi.

Ahad lalu, Bella Dally dikecam netizen kerana mengayuh basikal ke Genting Sempah, Bentong di Pahang semasa Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) dilaksanakan di Lembah Klang yang masih berkuat kuasa.

Ekoran daripada kejadian itu, Bella Dally telah ditahan pihak polis bagi membantu siasatan.

Sumber : GEMPAK

Be the first to comment on "Pelakon Bella Dally ‘Serah’ Diri Di Balai Polis. Ini Apa Yang Terjadi Sebenarnya Sebelum Isu Bella ‘Rentas Negeri’ Jadi Tular"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*