Wanita Ini Cerita Teknik Terbaru ‘Scammer’ Pada Waktu PKP Ini. Dia Dedahkan Bagaimana Scam Ini Terjadi

Sejak dua menjak ini perkataan ‘SCAM’ seperti sudah menjadi perkataan biasa di dalam media sosial. Bermula dengan MACAU SCAM yang menipu jutaan duit daripada orang susah dan warga warga emas.

Tetapi sekarang muncul pula teknik terbaru untuk scam duit kita. Walaupun jumlah yang discam itu tidak banyak seperti contoh RM10 sahaja tetapi bayangkan jika pihak scammer menipu 1000 orang sehari.

Taktik baru scammer  terkena dah husband ngn saya harini

Seorang wanita bernama Azira aziz telah berkongsi pengalaman dia dan suami ditipu oleh scammer. Cara yang digunakan adalah teknik baru berbeza dengan cara scam yang lain. Jom baca..

Kronologi ;

Lebih kurg pukul 6:30 petang tdi. Husband dpt call drpd courier ni***van kata nk hantar brg and so on.
Pukul 6:55pm gitu abg courier sampai and minta husband kita yg sgt baik hati ni Faris Furniture bayar rm99 ringgit sbb brg COD.

Husband tk syak apa2 sbb mmg tgah tggu brg online. Tpi dah sikit pelik sbb brg apa pulak rege rm99 ni. Tnpa bertanya apa2, asben pun gi bayar rm99 kat abg courier wlaupun dah tertera dkt plastic courier brg bernama “umbrella”  haiiilaaa suamiku  kes tengah kelam kabut jugak sbb abg courier dtg masa hujan.

RM99 SEBATANG PAYUNG

Bukak je parcel sah2 laa terkejut beruk suamiku tengok sebatang payung. Ingat payung magic buka payung blh rumah sebiji ke kan.

Nak meletup jantung ni dengar suami cerita dia bayor rm99 utk payung ni Alamat takda, nombor telipon tkda, kalu email? Boleh track ke email chocolate@gmail.com mmg sah2 email palsu. Nama shipper cuma “Yamei” . Mmg sah2 terkono..

Berhati2 laa semua. Mcm2 org skrg nk buat duit ni. Sumpah aku tk halal satu sen pun. Semoga pelaku mati merepot dgn duit kitaorg.

Pengajaran buat suamiku dan semua, dpt parcel sila check dan pastikan apa benda tu. Dari mana, dari siapa, kalu rsa tkda beli apa2, tkyah laa bayar. Always aware apa yg kita beli, brp yg smpai dan kena bayar. Utk apa kita bayar tu. Yaa suamiku rm99 mgkin nmpk kecik, tpi rm99 tu tgah sesak2 besar nilai dia.

Panjangkan gaiss, tknk mak ayah kita, wife2 kita, atau adik2 kita pulak terkono. Biarlahh kitaorg je yg kena. Sakit hati sedih hati.

Nota Kaki ; Rupanya banyak sumber2 yg bgithu scam RM99 ni mmg tengah aktif berlangsung sejak 2-3 bulan ni

Kredit: Azira aziz

Artikel By: AwatttSyeikhh Network

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment on "Wanita Ini Cerita Teknik Terbaru ‘Scammer’ Pada Waktu PKP Ini. Dia Dedahkan Bagaimana Scam Ini Terjadi"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Shares