Selepas Gambar Suami Dukung Perempuan Lain Dalam Team Building Tular, Pihak Pengurusan Tampil Beri Kenyataan

Hari ni tularr gambar team building dari sebuah syarikatt terkenall di Malaysia yang jadi bahan bualan netizzen.

Yer ni permainan coway anjurkan untuk staff2., katanya team building., dgn laki aku kena dukung2 perempuan mcm ni., dah xde idea ke apa buat permaiNnan mcm ni., yg masing2 dah ada suami isteri main permainan ni.,

mana perginya batass lelaki dan perempuan dlm Islam., lagi2 yg pemainnnya pon dah berkahhwin., xde otakk ke? aku sebagai isteri tgk benda mcm ni korang rasa patut ke permainan ni dianjjurkan.,

berlambak lagi permainan yg bole dibuat main., note ekk semua dlm ni semua dah berkahhwin., BODOHH

Menerusi hantaran terbaru dari owner asal posting tersebut beliau memberitahu pihak tersebut sudah memintaa maaf atas perkara tersebut.

Pihak. Coway Tampil Beri Penjelasan

Assalamualaikum, Selepas posting sya menjadi virral.

Pihak coway pon sudah sedar akan kesilappan mereka dengan meminta maaf secara personal dengan saya dan berjanji tidak akan menganjurkan permainan sedemikian lagi yang boleh menggugat sensittiviti.

Saya juga dengan rendah diri mohon maaf pada pihak coway kerana bertindak untuk viraalkan perkara demikian.

Jujur dari hati hanya ingin membuka mata hati pihak yang berkenaan serta orang orang bawahan coway supaya menilai dan mengambil berat dalam setiap program dan perkara yang nak dianjurkan.

Sifat sensitivviti tu perlu ada dalam diri semua orang, tak kira kita ni orang atasan atau kulli semata.

Saya mewakili isteri dan suami yang memendam rasa kesedihhan dan kecuriggaan mereka terhadap pasanggan mereka.

Sya mohonn ampun dan maaff sekali lagi kepada pihak coway atas perkara yang dh terjadi, saya harap perkara ini tak berlaku lagi dalam institusi coway ini.

Saya harap juga pihak atau netizenn yang membaca ini berhenti memvviralkan post ini kerana matlamat sya pon sudah tercapai.

Dan ini saya anggap tugas saya sudah selesai untuk membenddung perkara sebegini terjadi.

Tulus ikhlas.

Sumber : KimGreen/OM via Online Malaya

Harap semua ni jadi pengajaran.. jangan seronok sampai lupa diri..

Be the first to comment on "Selepas Gambar Suami Dukung Perempuan Lain Dalam Team Building Tular, Pihak Pengurusan Tampil Beri Kenyataan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*