Ada Orang Tanya Farahdhiya Bila Nak Kahwin. Ini Jawapan Farahdhiya Kepada Orang Itu

SERING diajukan dengan soalan bila nak kahwin?, penyanyi Farahdhiya memohon individu yang bertanya itu memperkenalkan dia dengan lelaki baik dan berpotensi dijadikan suami.

Farahdhiya atau nama sebenarnya Farahdhiya Mohd Amin, 36, turut berharap semua pihak belajar untuk menghormati privasi orang lain dan tidak bertanya soalan yang menyinggung perasaan.

“Daripada orang sibuk tanya saya bila nak kahwin, baik kenalkan saya dengan lelaki yang baik, boleh? Kahwin ini bukan macam nak pilih karipap ya? Dan tolong belajar untuk hormati privasi orang lain.

“Jangan tanya kenapa mereka tak kahwin lagi, bila nak dapat bayi, bila akan berpisah atau bercerai, kenapa berhenti kerja, kenapa suka tonton filem seorang, kenapa menangis bila dengar kisah sedih seseorang dan kenapa tidak selalu keluar.

“Kecuali mereka mengambil keputusan untuk kongsikan dengan awak, ia bukan masalah awak,” kata Faradhiya.

Farahdhiya berkongsi perkara itu menerusi laman Instagram miliknya dan rata-rata netizen setuju dengan kenyataan tersebut.

Ruang komen di perkongsian tersebut juga dipenuhi dengan pendapat netizen yang mengatakan segelintir pihak memang gemar mengambil tahu hal peribadi orang lain.

Farahdhiya memuat naik kenyataan itu di Instagram.

“Kan kahwin salah, tak kahwin salah. Cerai salah… anak ramai salah, tak da anak salah. Cerai anak berapa orang? Lelaki tak bagi duit ke? Ni antara soalan-soalan bawang.

“Betul, ada juga yang suka tanya tentang keluarga. Masalah keluarga itu privasi. Yang saya lakukan, berdoa pada Allah dan InsyaAllah dengan izinNya, kita dapat melihat perkara itu berbalik kepada mereka.

“Betul tu sis… bosan la orang asyik tanya bila nk kawin. Bila suruh carikan tak nak pula,” komen beberapa netizen di perkongsian tersebut.

Sumber : MSTAR ONLINE

Be the first to comment on "Ada Orang Tanya Farahdhiya Bila Nak Kahwin. Ini Jawapan Farahdhiya Kepada Orang Itu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*