Tinggal Seorang Sahaja Yang Masih Kr1tikal, Yang Lain Semua Dah Tiada

SEBERANG JAYA: “Mereka berhenti rehat di stesen minyak itu disebabkan rakan yang memandu kereta pening kepala,” kata Nor Jamilah Ahmad.

Dia adalah ibu saudara kepada Sharifah Fariesha Syed Fathi yang ma-ut akibat lemas kera-cunan gas karbon mono-ksida ketika tidur di dalam kereta di sebuah stesen minyak di Lebuh Raya Utara Selatan (PLUS) dekat Samagagah, di sini, pada Khamis.

Kes lem4s tidur dalam kereta: Mangs4 ketiga meningg4l dunia

Kes lemas tidur dalam kereta: Berhenti rehat sebab pening, tidak sihat

Seorang lagi mang-sa kera-cunan gas kar-bon mono-ksida ketika tidur di dalam kereta di sebuah stesen minyak di Lebuh Raya Utara Selatan (PLUS) dekat Samagagah, di sini, mening-gal dunia petang Khamis.

Ketua Polis Daerah Seberang Perai Tengah, Asisten Komisioner Shafee Abd Samad, berkata Nor Adilah Mohd Safwan, 21, meninggal dunia pada jam 4.23 petang ketika dirawat di Hospital Angkatan Tentera Lumut.

Terdahulu, dua rakannya Sharifah Fariesha Syed Fathi, 21, dan Ayuni Shazwanie Shabri, 21, masing-masing mening-gal dunia di tempat kejadian dan Hospital Seberang Jaya (HSJ) awal pagi tadi.

Ketika ini, seorang lagi rakan mereka yang juga kembar kepada Nor Adilah, yang kriti-kal masih dirawat di unit rawatan rapi (I C U) Hospital Angkatan Tentera Tuanku Mizan.

Dalam kejadian yang disedari kira-kira jam 1.40 pagi itu, semua mereka ditemui tidak sedarkan diri di dalam kereta yang enjinnya tidak dimatikan di stesen minyak berkenaan.

Sumber : ASTRO AWANI

Be the first to comment on "Tinggal Seorang Sahaja Yang Masih Kr1tikal, Yang Lain Semua Dah Tiada"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*