Isteri Nubhan Buat Sesuatu Yang Tidak Melambangkan Seorang Isteri Mithali

Isteri kepada penyanyi Nubhan Ahamad, Dr. Afifah Tawfek mengimbau kenangan sewaktu di awal perkahwinannya bersama suaminya itu kira-kira lima tahun lalu.

Menurut Afifah dia mengakui fasa tahun pertama dalam perkahwinannya merupakan tempoh yang cukup mencabar memandangkan masing-masing baru cuba menyesuaikan diri untuk hidup bersama.

TAHUN PERTAMA PERKAHWINAN AMAT MENCABAR

Nubhan Panas Hati Bila Isteri Hidang Masakan Guna Periuk Je!

“Tahun pertama berkahwin masing-masing baru nak kena antara satu sama lain. Masing-masing ada cara hidup berbeza. Tahun pertama sangat mencabar bila dikenang balik, kelakar pun ada.

“Saya pernah hidang periuk depan muka Nubhan masa pertama kali masakkan untuk suami.

“Hot (panas hati) betul Nubhan malam tu sampai merajuk. Haha. Rupanya, dia nak kita hidang macam isteri mithali. Out (gagal) betul hari pertama nak tunjuk bakat memasak,” katanya.

Afifah berkongsi momen tersebut menerusi satu entri sempena sambutan ulang tahun perkahwinannya yang kelima yang bakal diraikan bulan ini.

TIDAK PERNAH TERFIKIR AKAN BERKAHWIN DENGAN SELEBRITI

Dalam pada itu, menurut Afifah, dia sebenarnya tidak pernah terdetik untuk berkahwin dengan individu berstatus selebriti.

“Jodoh pertemuan tu di tangan tuhan. Walaupun ibu bapa saya bantah sekeras-kerasnya, tapi jodoh akhirnya dua orang anak dah sekarang,

“Bukan nak menunjuk tapi dulu masa dekat bumi Mesir, mulut sendiri cakap ‘aku takkan kahwin dengan artis kot’. Nak cari doktor akhirnya ketulahan,” katanya.

Pasangan tersebut mendirikan rumah tangga pada 29 Ogos 2015.

Hasil perkongsian hidup, mereka dikurniakan dua cahaya mata, Aafiya Kamilia dan Ahmad Aaffan.

View this post on Instagram

Stronger and stronger….. 5th year anniversary and a 12 years story. Love story fie dan suami sama je macam orang lain. Jumpa-jumpa berkawan…. dari berkawan jatuh hati, lama2…. @nubhan.ahamad ajak kahwin.. masa tu ingat meter umur dah nak reach red. So, bila orang masuk meminang terus onz! Malas jugak nak jual mahal🤣 Jodoh pertemuan tu ditangan tuhan. Walaupun parents fie bantah sekeras-kerasnya, tp jodoh, akhirnya 2 orang anak dah sekarang. Bukan nak menunjuk tapi dulu masa dekat bumi anbiya’ mesir, mulut sendiri cakap “aku tak kan kahwin dengan artis kot. Nak carik doktor” akhirnya ketulahan🤣 Tahun pertama berkahwin masing2 baru nak kenal each other. Masing2 ada cara hidup berbeza… tahun pertama sangat mencabar bila dikenang balik kelakar pun ada. Fie pernah hidang periuk depan muka nubhan masa 1st time masakkan untuk suami…. hot betul nubhan malam tu. sampai merajuk. Hahahaha… rupanya dia nak kita serve mcm isteri mithali. Out betul hari pertama nk tunjuk bakat memasak. Ada x pengalaman kelakar korang masa awal2 kahwin bila fikir balik nth apa2 la kita ni….?🤣 #lovematte #howwevematte @lantarabeauty Attire by : @rashidmoshi Styled by : @thelatifi

A post shared by I Am Dr ‘Afifah Tawfek (@drfietawfek) on

Sumber : GEMPAK

Be the first to comment on "Isteri Nubhan Buat Sesuatu Yang Tidak Melambangkan Seorang Isteri Mithali"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*