Lelaki Terjun Laut Dari Jambatan Pulau Pinang Telah Dirakan Secara Tak Sengaja

Seorang lelaki disyaki bertindak terjun dari Jambatan Pulau Pinang Georgetown. Kejadian dipercayai berlaku sekitar 8.30 malam, selepas mangsa memberhentikan kenderaannya sebelum bertindak menerjun dari jambatan itu.

Terjun jambatan

Video dari dashboard yang dikongsikan melalui laman pages Info Roadblock JPJ/Polis ini menyaksikan individu berusia 24 tahun keluar dari sebuah kereta jenis Perodua Bezza yang diparkir di bahu jalan, sebelum menerjun dari jambatan tersebut.

Jurucakap Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Pulau Pinang menerima laporan mengenai insiden tersebut daripada orang awam pada jam 8.36 malam. Mereka segera bertindak ke lokasi kejadian bagi menyelamatkan mangsa yang dikhuatiri lemas itu.

Identiti belum dikenalpasti

Mangsa meninggalkan kenderaan itu dalam keadaan pintu terbuka dan telefon bimbit ditemui terjatuh berhampiran kereta.

Sepasukan anggota dari Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Perai ke lokasi untuk operasi mencari dan menyelamat (SAR) mangsa.

Ketika tiba didapati kenderaan dinaiki mangsa enjinnya masih hidup, manakala telefon bimbit mangsa ditemui di tepi jalan jambatan itu.

Bagaimanapun, punca dan motif yang dilakukan individu berusia 24 tahun itu masih lagi dalam siasatan.

Sumber: Info Roadblock JPJ/Polis, Nann Nazz via Oh Bulan

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.

Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*