Tergamak Suami Ini Bnuh Isteri Sendiri Lepas Itu Siap Berpura Pura. Polis Anggap Kes Ini Selesai Dan Punca Utama Diberitahu

Kes bu-nuh seorang pensyarah universiti tempatan yang ma-yatnya ditemukan di dalam sebuah kereta di pinggir tasik PKNS Pinggiran Cyberjaya pada awal Khamis lepas dianggap selesai.

Ketika memaklumkan perkara itu kepada pemberita di sini hari ini, Ketua Polis Selangor Datuk Noor Azam Jamaludin berkata ini kerana motif pembu-nu-han telah dikenal pasti.

Bagaimanapun siasatan termasuk mencari bukti yang boleh disabitkan dengan perbuatan tetap diteruskan, katanya ketika ditanya mengenai penugasan Pasukan Polis Marin di kawasan tasik Taman Putra Perdana di Puchong.

Orang hilang, kita akan cari di merata tempat

Beliau ditemui pemberita selepas Majlis Serah Terima Tugas Ketua Polis Daerah KLIA di sini.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Sepang ACP Wan Kamarul Azran Wan Yusof yang ditemui pemberita pada majlis sama, berkata siasatan mendapati suspek membuat tempahan perkhidmatan e-hailing untuk terus ke lokasi mangsa ditemui.

“Suspek berkata dia mencari isterinya yang tidak pulang, namun menimbulkan keraguan apabila Grab Car yang ditempahnya terus ke lokasi kejadian, sedangkan kalau kita mencari orang hilang, kita akan cari di merata tempat…”

Bawa anak sekali pura2 cari ibu

Dalam kejadian kira-kira 1 pagi 30 Julai lepas (Khamis), pensyarah Universiti Islam Antarabangsa Malaysia Prof Madya Dr Maizatulnisa Othman, 40, ditemukan ma-ti di dalam sebuah kenderaan berhampiran tasik itu.

Susulan itu, polis menahan seorang lelaki berusia 41 tahun yang juga suami mang-sa.

Menurut laporan, sus-pek dikatakan berpura-pura mencari isterinya dengan ditemani anak perempuan mereka yang berusia 14 tahun menggunakan perkhidmatan e-hailing selepas dipercayai membu-nuh wanita itu secara menje-rutnya dengan tudung yang dipakai mang-sa.

Tak boleh terima hakikat isteri fail cerai

Kejadian dipercayai berlaku di Taman Mas, Putra Perdana pada Rabu lepas dan media melaporkan motif pembu-nu-han disebabkan sus-pek tidak dapat menerima hakikat isterinya memfailkan pengesahan penceraian.

Mengulas lanjut, Wan Kamarul Azran berkata polis telah mengambil keterangan anak perempuan mereka dan akan memanggil beberapa individu lain termasuk seorang wanita yang dikaitkan dengan suspek bagi diambil keterangan untuk membantu siasatan kes.

Lelaki itu dire-man sehingga Khamis ini dan Wan Kamarul Azran tidak menolak polis akan memohon lanjutan perintah reman terhadap sus-pek yang juga seorang sukarelawan sebuah badan bukan kerajaan.

Sumber : Bernama

Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*