Tidak Pernah Merokok Dan Minum Arak, Satu Inci Pun Badannya Tidak Bertatoo. Ini Alasan CR7 Yang Bakal Buatkan Anda Doakan Hidayah Untuk Beliau

Majoriti pemain bola sepak antarabangsa menghias badan mereka dengan tatoo namun perkara ini tidak dibuat oleh cristiano ronaldo.

bintang real madrid dengan julukan cr7 ini menyatakan pantang larang dalam hidupnya terhadap tatoo, alkohol dan juga rokok.

Dipetik dari bermacam sumber, sebab kenapa ronaldo tidak menconteng badannya dengan tatoo cukup mengharukan. beliau mengabaikan tatoo demi untuk terus selalu menderma darahnya kepada yang memerlukan.

Di luar negara, tatoo mempengaruhi seberapa kerap seorang boleh menyumbang darah, dengan tempoh masa terpaksa menunggu antara 6 bulan hal ini amat merugikan bagi Ronaldo kerana beliau ikhlas ingin membantu mereka yang memerlukan

“saya tidak memiliki tatoo kerana saya mahu kerap menderma darah, ” kata ronaldo kepada diretta news.

Dalam masa yang sama, setelah dilihat di ruangan media sosialnya khabarnya, ronaldo menderma darahnya 2 kali dalam setahun.

Bukan itu sahaja, beliau juga menderma sum-sum tulang beliau setelah melihat penderitaan anak kepada rakan beliau melawan penyakit.

“seorang rakan kami menghadapi masalah ini, anaknya menghadapi masalah dengan sum-sum tulangnya, saya dan ahli kumpulan yang lain telah capai kata sepakat untuk membantu anak ini sehabis mungkin”

kerasa sosial ronaldo buat berbagi terhadap teman benar amat besar. ia terlebih lagi tidak mengharapkan whatever atas dorongan yang diberikannya.

“menyumbangkan sumsum tulang merupakan suatu yang orang pikir susah buat dicoba, tetapi itu tidak lebih dari mendonorkan darah dan juga tidak sakit. tidak terdapat pengeluaran whatever. ini merupakan proses yang simpel dan juga setelah itu kamu terasa bahagia karna sudah menolong teman , ” katanya lagi.

ronaldo, tidak hanya mempunyai beban kerja yang besar, beliau juga senantiasa mempraktikkan style hidup sehat. tidak hanya giat melaksanakan aksi sosial, pemain pasukan portugal itu juga tidak minum alkohol dan juga pula antirokok.

Sebab tercetusnya rutin ini adalah kerana, ronado mempunyai pengalaman pilu tentang bapaknya, jose diniz aveiro, meninggal kerana mengambil alkohol berlebihan. Selepas kematian bapanya ronaldo bersumpah tidak akan meneguk alkohol sepanjang hidupnya.

“dia jadi gagah dan juga pantas kerana sering menghabiskan waktunya dan juga energinya buat berlatih. hinggakan beliau tidak sempat merokok dan juga minum minuman memiliki alkohol, ” kata rakan sepasukan

Sumber : Kaki Viral

Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*