Sambut Bulan Madu Di Rumah Bersama Suami. Ini Yang Mereka Lakukan Sepanjang Itu

Merancang untuk berbulan madu di Tanah Suci Mekah tetapi terpaksa ditunda susulan pandemik COV-19, bagaimanapun Tasha Shila memanfaatkan waktu bersama suami dengan berbulan madu di rumah sahaja ketika Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

Menurut Tasha, banyak aktivit mereka lakukan sepanjang tempoh PKP termasuk beribadah bersama di rumah. Ujarnya, apabila keadaan sudah kembali pulih dia dan suami akan ke Mekah untuk berbulan madu seperti yang dirancang.

BERBULAN MADU DENGAN BERIBADAT

“Setakat ini, saya dan suami hanya berbulan madu di rumah sejak tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) hingga Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan (PKPP) dikuat kuasa.

“Ada hikmah di sebalik ujian COV-19 ini kerana kami banyak memanfaatkan masa bersama termasuk beribadah di rumah.

“Insya-Allah selepas semua kembali seperti biasa, saya dan suami tetap mahu nikmati fasa berbulan madu di Makkah,” katanya kepada BH Online.

Hampir tiga bulan bergelar isteri, Tasha berkata kehidupannya kini lebih bahagia di samping suami dan keluarga. Malah, sepanjang tempoh tersebut mereka lebih mengenali antara satu sama lain.

“Apa yang saya lihat, suami masih sama seperti awal perkenalan. Dia seorang yang sangat positif, jenis bangun pagi dan suka mengemas rumah. Suami juga seorang yang kelakar,” katanya.

Tasha Shila dan Muhammad Atiq selamat disatukan sebagai suami isteri dalam satu majlis ringkas di Masjid Wilayah, Kuala Lumpur pada 28 Februari lalu. Pasangan ini mengikat tali pertunangan Ahad lalu selepas dua bulan berkenalan.

Sumber : BHARIAN ONLINE via Rotikaya

Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*