Pemandu M4buk Lawan Arus R4gut Suaminya. Kata Kata Balu Undang Sebak Pada Hari Peng3bumian

Balu mangsa yang ma-ut akibat dilang-gar pemandu ma-buk dalam kejadian Isnin lalu, berharap kerajaan dapat memperkasakan undang-undang berkaitan pemandu di bawah pengaruh alkol-hol dengan menambah baik undang-undang dan peraturan berkaitan.

Zeti Haryanti Hassan, 42, berkata, ia supaya nasib keluarga mang-sa seperti yang dialaminya dapat dibela dengan sewajarnya.

BIARLAH SUAMI SAYA YANG ‘TERAKHIR’

REMUK ... Kereta hitam dipandu oleh pekerja Alam Flora Irwan Herman Kamarudin, 41, maut selepas terlibat dalam kemalangan dengan seorang pemandu dipercayai mabuk di Jalan Kuantan-Gebeng berdekatan Kampung Bukit Rangin malam tadi. - Foto BERNAMA

“Saya berharap sungguh biarlah suami saya mang-sa terakhir, jangan ada lagi selepas ini. Walaupun nyawa dibalas dengan nyawa sekalipun, ia tidak mampu kembalikan suami saya.

“Saya sedih atas apa terjadi namun reda dengan kejadian yang berlaku semasa ar-wah dalam perjalanan mencari rezeki untuk keluarga,” katanya ketika ditemui selepas penge-bumian jena-zah suaminya di Tanah Perku-buran Islam Al Raudah Baru di sini, hari ini.

Mang-sa, Irwan Herman Kamarudin, 41 tahun, ma-ut selepas kenderaan dipandunya dirempuh kereta dipandu seorang peraih ikan berusia 42 tahun secara melawan arus dalam keadaan ma-buk pada kejadian 9.20 malam kelmarin.

Jena-zah selamat dike-bumikan sekitar jam 4.30 petang selepas disembahyangkan di Masjid Al Raudah di sini.

Beliau meninggalkan seorang balu dan dua anak, Puteri Nur Qistina, 14 serta Amanda Nur Fitrisya, 8.

Zeti Haryanti yang masih trau-ma dengan pemergian suaminya berharap masyarakat mengambil iktibar kejadian ini dan meminta semua pengguna jalan raya bertanggungjawab terhadap nyawa sendiri dan orang lain.

Ibu mangsa, Sakiah Mohd Nor (kanan) bersama anak mangsa, Puteri Nurqistina (tiga kanan) dan Amand Nurfitrisya (dua kiri) serta balu, Zetti Haryanti ketika pengebumian Irwan Herman Kamarudin, yang maut akibat dilanggar kereta dipandu pemandu di bawah pengaruh alkohol di Jalan Pintasan Kuantan, Kuantan. - Foto NSTP/Farizul Hafiz Awang

Ibu mang-sa, Sakiah Mohd Nor (kanan) bersama anak mangsa, Puteri Nurqistina (tiga kanan) dan Amand Nurfitrisya (dua kiri) serta balu, Zetti Haryanti ketika penge-bumian Irwan Herman Kamarudin, yang ma-ut akibat dilang-gar kereta dipandu pemandu di bawah pengaruh al-kohol di Jalan Pintasan Kuantan, Kuantan.

“Apabila kita memandu, kita berhati-hati dan perlu bertanggungjawab. Perlu ingat ada nyawa orang lain dan bukan nyawa kita sendiri.

“Saya sangat sedih atas apa yang berlaku, petang sebelum kejadian kami sempat berbual macam biasa. Sebelum keluar bekerja kebiasaannya ar-wah suami akan beritahu saya dahulu.

“Saya akan cium tangannya dan ar-wah cium dahi saya tetapi itu tidak berlaku pada hari kejadian. Arwah terus pergi kerja mungkin nak cepat,” katanya.

Sumber : BHARIAN ONLINE

Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*