Ruangan Komen Facebook Siti Rohayu Ditutup. Dia Beritahu Sebab Sebenar Kenapa Dulu Buka Dan Sekarang Tidak Lagi

Kisah Siti Rohayu yang menempvh kisah getlr menjaga suami yang terl4ntar di katil pernah mendapat perhatian rakyat Malaysia satu ketika dulu.

Kisah beliau yang tanpa jemu menjaga suaminya itu pernah juga dibuat liputan oleh beberapa surat khabar dan majalah media arus perdana sehingga menjadikannya dikenali masyarakat kerana ketabahannya.

Catatan berkenaan kehidupannya yang menjaga suami banyak dikongsi Ayu di media soslal. Menurutnya bukan niat untuk taglh smpti tapi apa yang dilakukan sekadar untuk berkongsi.

Dengan segala kvdrat yang ada, Ayu berusaha mendalami bidang p’niagaan demi meraih pendapatan buat keluarga. Malah, ketika awal kejadian dulu Ayu terpksa menjual kereta kepunyaan suami dan menyewa ambln jika mahu ke hsptl.

Kini sedikit demi sedikit sinar bahagia melingkari hidup mereka apabila naskhah 100 Hari Catatan Menggapai Syurga Terindah yang berkisar kisah Ayu dan suami kini mula dijual di pasaran.

Namun begitu baru-baru ini heb0h di media soslal apabila Siti Rohayu yang lebih mesra membahasakan diri sebagai Ayu dikatakan ditngkp khlwt bersama adik angkatnya.

Kisah tersebut segera mendapat liputan di media s0si4l apabila beliau mengatakan bahawa punca disebalik kejadian tersebut adalah daripada keluarga sebelah suaminya yang ingin memis4hkan mereka bagi memb0l0t insrn suaminya itu.

Beberapa siri pendedahan telah dilakukan Ayu melalui media s0slal sehingga meraih smpti masyarakat yang mengikuti rapat kisah beliau sehinggakan ramai yang mengecm sikap keluarga mertuanya.

Tambah pns lagi beberapa p0sting yang mendedahkan kejadian sebenar mula berlegar di media s0sial apabila seorang pengguna facebook bernama Nur Hasnah Pula Rlma mendedahkan sikap sebenar Siti Rohayu.

Menurutnya Siti Rohayu hanya mempergunakan pengikut media s0sialnya untuk meraih d3rma daripada orang ramai yang bersmpti dengannya. Melalui hasil ihsan yang diperolehinya beliau dikatakan bermewah bersama lelaki lain yang dikatakan anak angkat keluarganya itu.

Ruangan Komen Facebook Ditutup

Sekiranya anda mengikuti rapat perkembangan mereka sudah pasti anda tahu bahawa baru baru ini ramai netizen yang mengecam dia. Setiap posting yang dimuat naik dikecam teruk oleh netizen sehingga ada posting yang mencecah ribuan komen.

Tidak lama selepas itu Siti Rohayu mengambil keputusan untuk tutup ruangan komen dan hanya rakan rakan sahaja yang boleh meninggalkan komen.

Ditanya kenapa ditutup ruangan komen ini jawapan beliau.

“sy tutup komen, tak nak baca yang menyakitkan”

“Umy terpaksa tutup ruang komen sbb x nak korang banyak berbuat dosa mengumpat dan berbalah di bulan puasa..kesalahan umy biar Mahkamah tentu kan dan Dosa umy biar Allah yg hitungkan..Semua orang buat salah dan silap dan tidak semesti nya Pendosa itu Neraka buat nya jika Pendosa sebenar2 taubat dan Belom tentu Syurga buat mereka yang kuat ibadah kerana kesombongan dan keriakkan nya dalam ibadah hingga boleh menentu kan Syurga Neraka buat seseorang..Sesunguh nya Allah lebih tahu daripada apa yang kita x tahu”

Ramai yang menyokong tindakan Siti Rohayu menutup bahagian komen.

Artikel By: Viddy Media

Be the first to comment on "Ruangan Komen Facebook Siti Rohayu Ditutup. Dia Beritahu Sebab Sebenar Kenapa Dulu Buka Dan Sekarang Tidak Lagi"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*