Minta Sekolah Khas Dibuka Semula Cepat Sebab Tak Larat Jaga Anak OKU. Kerana Kenyataan Itu Fedtri Yahya Tampil Beri Komen

Tidak dinafikan menjaga anak-anak istimewa bukanlah sesuatu yang mudah, malah ibu-bapa memerlukan kesabaran yang tinggi serta lebih  perhatian berbanding anak-anak normal yang lain. Walaupun begitu, anak OKU tidak sepatutnya dianggap bebanan bagi mereka kerana mereka juga amanah yang diberi Allah kepada kita.

Seperti perkongsian pengacara televisyen terkenal Ahmad Fedtri Yahya yang kecewa dengan komen seorang penjaga mendesak agar kelas PPKI ( Program Pendidikan Khas Integrasi) dibuka semula kerana tidak tahan menjaga anak OKU. Sedihnya..

Tak mampu jaga anak terlalu lama

Komen berkenaan dibuat menerusi siaran langsung pihak KKM menyampaikan berita mengenai kes Covid-19. Menurut penjaga berkenaan, dia meminta agar sekolah PPKI dibuka semula kerana ibu bapa tidak mampu menjaga anak-anak OKU di rumah terlalu lama sepanjang musim PKP ini.

Perkongsian berkenaan membuatkan ramai yang geram dan bersimpati dengan anak istimewa tersebut yang dianggap bebaban oleh penjaga mereka. Tak kurang juga ada ibu-bapa yang kongsi rasa syukur dikurniakan anak istimewa begini.

Bukankah itu anak sendiri, Tanpa malu komen diberi

Apakah guru tempat melepas, segala beban tak sanggup digalas?

Setiap zuriat adalah cahaya, saham akhirat jalinan syurga

Simpati nasib si anak kandung, apakah terdengar tangisan senandung

Guru membaca terasa luluh, ada penjaga rimas mengeluh

Tidak sanggup santuni gelagat, insan mulia diuji cacat

Apakah nasib dewasa nanti, ketika guru tak lagi di sisi

Ramai sebak

Respon guru PPKI

Sumber : Fedtri Yahya

Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*